Ambulante Ondersteuning

Ambulante Ondersteuning


Hebt u moeite met uw dagelijks leven op orde te krijgen en te houden? Dan kunt u ambulante ondersteuning aanvragen en krijgt u hulp bij een aantal persoonlijke zaken.

Dit kan individuele ondersteuning zijn, maar ook in een groep. Hoeveel en welke hulp u precies krijgt hangt af van uw situatie.
Bij ambulante ondersteuning krijgt u ondersteuning zodat u uw persoonlijke zaken op orde kunt krijgen en houden. Voorbeelden zijn:

  • uw administratie doen;
  • plannen van uw activiteiten;
  • sociale contacten leggen en onderhouden;
  • vinden van passende activiteiten zoals meedoen aan buurtactiviteiten of naar een club gaan;
  • vrijwilligerswerk doen;
  • dagbesteding of een opleiding volgen.

Bij Ambulante Ondersteuning ligt de focus op alledaagse levensdomeinen zoals het huishouden, werk, gezondheidszorg en sociale activiteiten. Samen met de cliënt wordt gewerk aan het behouden of vergroten van de zelfredzaamheid, aan een sterk sociaal netwerk en aan zelfstandig wonen en werken.

Voor wie?

Ambulante Ondersteuning is bestemd voor:

  • (Jong) volwassenen/ouderen met een (licht) verstandelijke beperking, niet aangeboren hersenletsel of autisme;
  • (Jong) volwassenen/ouderen met autisme;

Ambulante diabetesverpleegkundige

De diabetesverpleegkundige van HolPro Zorg kom bij u thuis en kan u helpen met concrete diabetes zorg, maar ook met gericht advies over hoe u op een praktische manier kunt omgaan met uw diabetici in het dagelijks leven.

Wat kunt u verwachten van een diabetesverpleegkundige?

  • Uitleg over het ziektebeeld diabetes mellitus;
  • Uitleg over het gebruik van hulpmiddelen zoals bloedglucosemeters en insulinepennen;
  • Voorlichting, informatie en adviezen over de behandelmogelijkheden, mogelijke complicaties en het voorkomen daarvan;
  • Begeleiding bij het omgaan met diabetes, zodat u de ziekte beter in kunt passen in uw dagelijkse leven; denk hierbij aan sport, werk, vakantie, relaties;
  • Instellen van insuline, bloedsuikers controle laten uitvoeren o.v.v de huisarts of internist.

De diabetesverpleegkundige stelt samen met u een persoonlijk zorgplan op.

Wat is zorg bij suikerziekte?

Suikerziekte (diabetes mellitus type 1 en 2) is een complexe ziekte, die veel van u vraagt. Het is de bedoeling dat u zelf uw medicijnen gaat toedienen en dat u leert bepalen hoeveel u ervan nodig heeft. De diabetesdeskundige helpt u hierbij. Ze leert u hoe u het beste met diabetes kunt omgaan en waar u op moet letten. Hoe beter u uw behandeling kunt afstemmen op uw lichaam en uw leven, hoe minder klachten er ontstaan.

Voedingsadvies

Bij suikerziekte wordt het suikergehalte in uw bloed te hoog, omdat uw lichaam die suikers niet afbreekt. We noemen dit een te hoge bloedglucose. Wat u eet, heeft invloed op deze bloedglucose. Daarom geeft de diabetesdeskundige van HolPro Zorg u advies over uw eetpatroon. Ook als u weinig klachten heeft, is het belangrijk dat u uw bloedglucose onder controle houdt. Een hoge bloedsuikerspiegel kan op de lange duur namelijk tot gezondheidsproblemen leiden, bijvoorbeeld aan uw ogen en voeten.

Contact

  De Steiger 74A
1351 AE ALMERE
  +31 (0) 8 58 77 04 55
+31 (0) 6 24 38 59 74
  MAILADRES
  www.holprozorg.nl

 

Openingstijden kantoor

Maandag - Vrijdag: 8.30 - 17.00
Zaterdag: gesloten
Zondag: gesloten

24/7 Telefonisch bereikbaar

"HolPro Zorg is een thuiszorg organisatie die zich richt op het leveren van de hoogste kwaliteit van zorg binnen uw thuissituatie"